Jak vypadala moje první webová stránka

historie katroweb

Chcete se zasmát, či vás jen zajímá jak daleko jsem došel?

V tomto článku se dočtete všechno o mé první webové stránce a začátcích v oblasti programování.

Rok 2010 – první zkušenosti

Pamatuji si své první webové stránky. Bylo to ještě na střední škole jako nějaký projekt, kdy jsme se spolužáky soutěžili o nejlepší webovky. Každý si měl vybrat o čem jeho web stránky budou a já v té době hrozně ujížděl na stříhání videí v programu Sony Vegas (tuším verzi 7.0c), a proto jsem měl ihned jasno o čem moje webovky budou.

Tehdy jsem znal pouze zkratky HTML a CSS. Další jazyky jako JavaScript či PHP, jsem bral jako neznámé krajiny tajemného světa, který leží v nějaké daleké galaxii.

Představení webu!

Vážení, ať se to může zdát jakkoliv šílené, tak díky mému neustálému křečkování všech souborů v počítači, se mi podařilo najít zdrojové soubory (cca 2MB), tohoto webu. 🙂

moje prvni webova stranka

Vidíte to profesionální logo nahoře? 🙂 To je parádní že? A co teprve ta tabulka uprostřed. No a největší kouzlo této stránky? To je přece růžová tabulka, která pozor!! je zarovnaná nalevo stránky a ukazuje novinky na tomto dvoutýdenním webu!! Dole na stránce můžete vidět vlastní copyright, a samozřejmě rok 2010, kdy byl samotný web vytvořen a to že je XHML 1.0 a CSS validní! 🙂

Podstránky

Je tady ještě další perlička. Koukněte na obrázek níže.

sony vegas jan katriniok

No koukněte na to stylové drobečkové menu!! Všechno samozřejmě napsané „natvrdo“ v HTML kódu.

<div id=“nav“>
<a href=“../menu.html“>Hlavní menu</a> &gt;&gt; Základy Movie Makingu
</div>

Závěrem

Co nakonec dodat? No soutěž jsem samozřejmě nevyhrál. 🙁 Nebo si to alespoň nepamatuji. Každopádně tohle byl můj start v této části oboru a od té doby se to neustále zlepšovalo (teda doufám). Pojmy jako redakční systémy byly ještě hodně daleko, k těm se mimochodem dostaneme v dalších článcích.

Díky všem za návštěvu tohoto příspěvku a doufám, že jsem vás alespoň trochu pobavil. 🙂

PS

Máte zájem vidět můj první web? Koukněte zde: Sony Vegas Web.